REIZEN IN TIJDEN VAN CORONA

25/09/2020

Afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten. In de weken voor ons land in lockdown ging werd de toestand omtrent corona reeds van kortbij door ons opgevolgd. In die mate zelf dat wij er voor gekozen hebben om toen de snowtrips voor de Paasvakantie 2020 preventief te annuleren. Deze beslissing werd genomen nog voor het sluiten van de skigebieden en het negatieve reisadvies van onze overheid dat kort erna volgde.

Als touroperator hebben wij toen onze verantwoordelijkheid genomen om de verspreiding van het virus maximaal in te dijken. Ten slotte gaat het niet enkel om onze reizigers, partners en monitoren, maar ook hun vriendenkring en familie.

We zijn echter niet bij de pakken blijven zitten. Na het abrupte einde van het winterseizoen hebben we virtueel de koppen bij elkaar gestoken om te zien hoe we hier in de toekomst op kunnen anticiperen. Zolang er geen vaccin of medicijn bestaat, is het belangrijk om hier verstandig mee om te gaan en de geldende maatregelen te respecteren. Onze reizen 100% corona proof noemen is helaas niet mogelijk, maar met een aangepast aanbod en transparante corona belofte tellen we vol ongeduld af naar komend winterseizoen waarbij we jou zorgeloos kunnen laten boeken.

Intern werd het ‘Ski-line corona taskforce’ opgericht om het coronavirus steeds een stap voor te blijven. Het taskforce volgt de ontwikkelingen omtrent het virus op de voet. Niet alleen op onze bestemmingen, maar ook in eigen land. Zowel voor, tijdens als na jouw reis. Daarmee engageren we ons voor de volle 100% om te voldoen aan alle reglementeringen voor alle Belgische en Nederlandse wintersporters die met ons naar de Alpen trekken.

Corona checklist

Onder leiding van het ‘Ski-line corona taskforce’ werd een checklist opgesteld met daarin verschillende essentiële onderdelen van jouw skireis. Op basis van deze checklist wordt er voor elk vertrek en controle uitgevoerd.

 

 

Vanaf er één van bovenstaande checks niets kan worden gegarandeerd, zien wij ons genoodzaakt om ofwel jouw geboekte skivakantie aan te passen of te annuleren. Kom meer te weten over de verschillende cases in de FAQ of lees onze complete corona belofte

Cashback garantie

Indien onze Corona checklist niet compleet kan worden afgevinkt, er geen geschikt alternatief beschikbaar is en als gevolg hiervan wij jouw reis moeten annuleren, beschik je ten allen tijde over een cashback garantie. Deze garantie is gratis en voor al onze reizigers, ongeacht wanneer je boekt! Je ziet dus gegarandeerd jouw geld terug.

 

In geen geval zie jij jouw centen met de noorderzon verdwijnen. Bovendien ben je als reiziger ten allen tijde beschermt door de pakketreizenovereenkomst van de FOD Economie.

Op bestemming

Om de verspreiding van het virus maximaal te beperken leggen we dit jaar de focus op kleinschalige accommodaties en voegen we chalets toe aan ons aanbod. Zo kan je veilig in jouw bubbel, genieten van jouw skivakantie.

Mocht er tijdens jouw reis toch een uitbraak van het coronavirus zijn, dan schiet ons Ski-line corona taskforce onmiddellijk in werking. De reiziger in kwestie wordt onmiddellijk doorverwezen naar de juiste medische diensten. Daaropvolgend wordt onze corona noodprocedure opgestart zodoende ook de veiligheid van de overige reizigers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Op elk van onze bestemmingen is steeds minimaal één lid van ons taskforce aanwezig.

Reizen binnen de EU, Schengen en het Verenigd Koninkrijk is terug toegestaan. Echter blijven de reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken wel van kracht.

Ondertussen werd ons reeds bevestigd dat de skigebieden in de Alpen haar deuren zullen openen, mits het naleven van de gekende hygiënemaatregelen.

De impact en gevolgen van het coronavirus (covid-19) zullen dus nog voelbaar zullen zijn tijdens het winterseizoen 2020-21. Massa-events zal je nog niet moeten verwachten, maar laat dat een week sneeuwpret niet in de weg staan!

Vragen?

Heb jij vragen omtrent onze corona belofte of wil je raad bij het boeken van jouw snowtrip? Aarzel niet om ons te contacteren via chat of mail!

Partners