De meest Instagrammable skiresorts in de Franse Alpen: Ontdek de perfecte plekken voor adembenemende foto’s

20/07/2023

De meest Instagrammable skiresorts in de Franse Alpen: Ontdek de perfecte plekken voor adembenemende foto’s

Als je op zoek bent naar prachtige skiresorts met adembenemende berglandschappen om je Instagram-feed te verfraaien, dan zijn de Franse Alpen de ideale bestemming.

Met magische panorama’s, schilderachtige dorpjes en betoverende landschappen bieden deze skigebieden talloze fotogenieke plekken. Hier zijn enkele van de meest Instagrammable skiresorts die je moet ontdekken:

Chamonix-Mont-Blanc

Gelegen aan de voet van de Mont Blanc, biedt Chamonix-Mont-Blanc spectaculaire uitzichten op de hoogste berg van Europa. De iconische Aiguille du Midi-kabelbaan brengt je naar adembenemende hoogten, waar je kunt genieten van panoramische uitzichten op besneeuwde bergtoppen. Vergeet niet een foto te maken van de pittoreske straatjes van het dorp Chamonix met de imposante bergen op de achtergrond.

Megève

Dit charmante skiresort staat bekend om zijn traditionele architectuur en sfeervolle ambiance. De met kerstverlichting versierde straatjes en sprookjesachtige chalets vormen het perfecte decor voor een betoverende foto. Breng ook een bezoek aan de Mont d’Arbois en geniet van het panoramische uitzicht over het resort.

Courchevel

Met zijn luxe uitstraling en hoogwaardige skifaciliteiten is Courchevel een populaire keuze onder de jetset. Maak een wandeling door het elegante centrum van Courchevel 1850 en bewonder de chique boetieks en exclusieve hotels. Vergeet niet de indrukwekkende skipistes en de met bomen omringde afdalingen vast te leggen.

Val d’Isère

Dit pittoreske skiresort biedt een charmante mix van traditionele en moderne architectuur. Het authentieke dorp, met zijn oude stenen huizen en smalle straatjes, zorgt voor sfeervolle foto’s. Breng ook een bezoek aan het iconische uitzichtpunt op de top van de Solaise-berg voor een adembenemend panoramisch uitzicht over de omliggende bergen.

Val Thorens

Als het hoogstgelegen skiresort van Europa biedt Val Thorens een spectaculair uitzicht op de omliggende bergketens. Maak een ritje in de moderne skiliften naar de Cime Caron en leg het adembenemende panorama vast. Daarnaast staat Val Thorens bekend om zijn levendige après-ski-scene, waar je ook leuke foto’s kunt maken van de bruisende sfeer. Party-time!

Les Deux Alpes

Dit dynamische skigebied biedt niet alleen fantastische skipistes, maar ook een uniek uitzicht op de gletsjer van Mont-de-Lans. Breng een bezoek aan het uitzichtpunt op de Dôme de la Lauze en maak foto’s van de uitgestrekte sneeuwvlaktes en omliggende bergtoppen. Het kleurrijke centrum van Les Deux Alpes biedt ook fotogenieke straatjes en gezellige cafés.

Of je nu een gepassioneerde wintersporter bent of gewoon op zoek bent naar adembenemende landschappen, de Franse Alpen bieden talloze Instagramwaardige skiresorts. Vergeet niet je camera mee te nemen en deze prachtige plekken vast te leggen!

Groetjes van je favoriete Mountain Experts!