Wat je nodig hebt op een ski vakantie: Inpak lijst voor studenten

17/07/2023

Wat je nodig hebt op een ski vakantie: Inpak lijst voor studenten

Een skivakantie in de bergen is dé manier om even te ontglippen aan de dagelijkse sleur van het studentenleven. Of je nu een ervaren skiër bent of voor het eerst op de piste staat, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de juiste uitrusting mee te nemen. Daarom creëerde we een lijst met onmisbare items die je nodig hebt voor een geslaagde ski vakantie in de Franse Alpen:

1- Skikleding: Zorg ervoor dat je geschikte skikleding hebt, waaronder een waterdichte en ademende skijas en skibroek. Vergeet niet warme en vochtregulerende onderkleding en sokken, handschoenen, een muts en een sjaal mee te nemen op skireis.

2- Skibril of Zonnebril: Bescherm je ogen tegen de felle zon en de reflecterende sneeuw met een skibril of zonnebril. Kies een bril met goede UV-bescherming en een anticondenscoating voor helder zicht op de pistes.

3- Skihelm: Veiligheid staat voorop, dus een goed passende skihelm is essentieel. Het beschermt je hoofd tegen mogelijke verwondingen tijdens het skiën of snowboarden. Huur er een ter plaatse of schaf er een aan voordat je vertrekt.

4- Skischoenen en Skis: Als je je eigen uitrusting hebt, zorg er dan voor dat je goed passende skischoenen en ski’s hebt. Anders kun je deze huren bij een plaatselijke skiverhuurwinkel. Vergeet niet dat beginners vaak beter af zijn met iets kortere en wendbaardere ski’s.

5- Verzorgingsproducten: Neem zonnebrandcrème mee met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen de felle zon op grote hoogte. Lippenbalsem met SPF is belangrijk om droge of verbrande lippen te voorkomen. Ook niet te vergeten te vergeten: persoonlijke verzorgingsproducten, zoals tandenborstel, tandpasta, en andere benodigdheden.

6- Handwarmers en handschoenen: Het kan behoorlijk koud worden op de berg, vooral op winderige dagen. Handwarmers zijn een geweldige aanvulling om je handen warm te houden tijdens het skiën. Je kunt ze kopen bij outdoorwinkels en ze zijn gemakkelijk in je handschoenen te plaatsen. Handschoenen zijn natuurlijk een must-have in de bergen.

7- Gemakkelijke kledij: Na een dag op de piste wil je misschien ontspannen in comfortabele kleding. Neem wat casual kleding mee om te dragen na het skiën, zoals hoodies, jeans, en warme truien.

8- Geld en Identiteitsbewijs: Zorg ervoor dat je voldoende geld meeneemt voor maaltijden, drankjes en andere uitgaven. Vergeet je identiteitsbewijs niet, want het kan nodig zijn bij het huren van uitrusting of voor eventuele controles. Vergeet ook zeker je Europese ziekteverzekeringskaart niet!

9- EHBO-kit: Veiligheid staat voorop, dus zorg ervoor dat je een kleine EHBO-kit meeneemt met basisbenodigdheden zoals pleisters, pijnstillers en verbandmiddelen. Hopelijk heb je het niet nodig, maar het is beter om voorbereid te zijn!

10- Uitgaanskledij: Na het skiën wil je misschien een stapje gaan zetten in de club of Aprés-ski bar: Die dansschoenen mogen dus niet ontbreken in dit lijstje! Dat leuke shirt voor in de club meenemen dus! 🙂

Onthoud dat het belangrijk is om te reizen met een goede reisverzekering die medische kosten en eventuele verloren of gestolen uitrusting dekt. Met de juiste uitrusting en voorbereiding kun je volop genieten van je skivakantie in de bergen!

Met vriendelijke groeten

Je favoriete Mountain experts!