Topmerken in de wintersport: Wintersport brands voor jou volgende skireis

20/07/2023

Topmerken in de wintersport: Wintersport brands voor jou volgende skireis

Wie nieuw is in de wintersportwereld valt omver bij het ontdekken van de hoeveelheid aan Brands en merken er bestaan voor ski en snowboardliefhebbers.

Van het trendy Patagonia tot het technische Arc’teryx: Er valt heel wat te ontdekken in de wintersportwereld.

We kunnen je natuurlijk niet alle merken voorstellen uit de hele wintersportbranche, maar we lijsten er hier een paar op zodat je wat beter weet wat te kiezen tijdens het shoppen in de Franse Alpen of waar je naar moet uitkijken op tweedehands apps zoals Vinted of Everide. 🙂

Arc’teryx

Het meest technisch geprezen brand van de afgelopen jaren volgens vele welbekende bronnen voor outdoorgear, zoals Switch Back Travel, is Arc’teryx.

Arc’teryx is een Canadees bedrijf dat in de jaren 80 is opgericht en zich specialiseerde op klim uitrusting. Het is de dag van vandaag een zeer gerespecteerd wintersportmerk in de ski industrie. Het merk is vooral erg gewaardeerd bij backcountry-wintersporters dankzij de uiterst kwalitatieve materialen en shell-jassen die gewapend zijn tegen zware weersomstandigheden en ruw bergklimaat.

En…. Dat komt ook met een prijsje; Arc’teryx is een merk met een heel hoge kwaliteit, maar ook een even hoog prijs kaartje. Ben je een beginnende wintersporter, dan is dit misschien niet meteen waar je je spaarvarkentje voor wil stukslaan.

Al hun waterdichte wintersportkledij is uitgerust met Gore-Tex en ze hebben een variatie aan kledij zowel voor in het resort als voor backcountry gebieden. Hun jassen tikken echter al snel tegen de 800 euro en zijn hierdoor meer geschikt voor de echte hard-core wintersport liefhebbers die al wat jaren op de latten hebben om te weten dat ze de centen ervoor over hebben. Het is misschien wel de moeite om eens naar te zoeken bij het browsen door tweedehandswebsite waar je zo’n jas wellicht aan een mooi prijsje kan ‘coppen’.

Geen zorgen, er zijn een heleboel andere leuke wintersportmerken waar we de spaarpot niet meteen moeten voor stukslaan.

arc'teryx ski brands to buy

arc’teryx

Klik hier om naar de website van Arc’teryx te gaan.

The North Face

The North Face is wellicht één van de meestgekende outdoor-merken die er bestaan. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ikzelf heb nooit anders geweten dan dat dit merk bestond en gekend was door ieder in mijn omgeving. Het merk gaat dan ook al een aantal jaren mee en is gesticht in de jaren ’60 in Calefornia, USA. Ze legde hun focus pas later op de ski industrie maar zijn inmiddels erg aanwezig met een heleboel gesponsorde atleten en met een kledinglijn die past voor meerdere budgetten en on-piste wintersportactiviteiten.

 

Patagonia

Een brand dat zeker in de laatste jaren een enorm voorfront heeft genomen in outdoorkleding. Het is niet alleen geliefd voor lange hikes door de bergen maar ze bieden ook een ruim scala aan kledij voor de fervente wintersporter.

Net als The North Face vindt Patagonia zijn oorsprong in Calefornia, USA. Het werd opgericht in 1973 en specialiseert zich op duurzame kledij van hoge kwaliteit. Patagonia is een merk dat heel wat energie steekt in sustainability en social responsibility, ze zijn hierdoor erg geliefd en gerespecteerd door vele outdoorliefhebbers en terecht!

Er zijn weinig merken die zo toegewijd bezig zijn met het ontwikkelen van duurzame initiatieven en campagnes. Ze steken met kop en schouders uit boven de competitie op vlak van duurzaamheid en belangenbehartiging. Je betaald voor hun kwaliteit en merknaam, maar als je wil investeren in kwalitatieve stuks met oog op duurzaamheid, is dit wellicht het merk om te overwegen.

Klik hier om naar de website van Patagonia te gaan.

 

Helly Hansen

Helly Hansen is een wintersportbrand dat al bestaat van de jaren 1800. Als je dacht dat The North Face een klassieker was, dan had je het dus mis. Helly Hansen (HH) werd opgericht in Noorwegen en maakte oorspronkelijk waterdichte kledij voor zeelui. Inmiddels heeft het een grote aanwezigheid in de wintersportsector en kleed Canada’s olympisch Alpine ski team. De Noorse vakkennis wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gewaardeerd. Ze hebben een brede prijsrange en staan bekend om een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Klik hier om naar de website van Helly Hansen te gaan.

DC

DC is het geliefde merk van vele Belgische medewerkers van Yoonly en mag daarom natuurlijk niet in de lijst ontbreken. DC is een welbekend skate en snowboardmerk dat opgericht is in ‘ 94 in Calefornia, USA. Gespecialiseerd in schoeisel is DC inmiddels uitgegroeid tot een stylisch wintersportmerk vooral geliefd bij fervente snowboarders. Naast schoeisel en kledij heeft DC ook een heel assortiment aan snowboards.

Klik hier om naar de website van DC te gaan.

Dope Snow

Veel van onze Franse Yoonly-medewerkers hebben dan weer veel enthousiasme voor het trendy Dope Snow wintersportmerk. Dope is net als DC erg geliefd door snowboardliefhebbers, al zijn ook veel jonge ski fanaten erg fan van Dope.

Dope Snow is een huismerk van Ridestore, een outdoor wintersportbrand dat opgericht is in Zweden in 2008. Dit jonge wintersportmerk is werd op enkele jaren tijd ontzettend populair. Het groeide uit van een e-commerce website opgestart in de reservekamer van de oprichter zijn ouders tot één van de grootste e-retailers in Zweden.

Dit customer-minded wintersportmerk werd gebruikt voor de gidsen hun jassen tijdens het Winterseizoen 22/23.

Klik hier om naar de website van Dope Snow te gaan.

Norrøna

Dit Noorse brand komt het dichtste in de beurt bij Arc’teryx qua kwaliteit en design. Opgericht in Oslo, Noorwegen specialiseert dit bedrijf zich in backcountry kledij. Ze hebben een uitgebreid assortiment bestand tegen harde weer en winteromstandigheden, maar in echte resort-ready skiuitrusting hebben ze niet heel erg veel keuze. Wellicht breiden ze naar de toekomst hun collectie uit voor de echte on-piste ski liefhebbers!

Klik hier om naar de website van Norrona te gaan.

Decathlon

Het is misschien niet het meest hoogstaande, het meest besproken merk in de wintersportwereld, maar het Decathlon ski arrondissement verrast vele wintersportliefhebbers. Perfect indien je een uitrusting wilt aanschaffen met een kleiner budget.

Klik hier om naar de website van Decathlon te gaan.

Zo: Je bent helemaal klaar de bergen te trotseren nu!

Veel shop plezier!

 

Met vriendelijke groeten

Je favoriete Mountain Experts 🙂