Top 3 wintersportgebieden voor studenten

05/06/2023

Top 3 wintersportgebieden voor studenten

De zomer staat voor de deur, maar alles waar we aan denken hier bij Yoonly is het volgende winterseizoen.

Onze gedachten dromen al weg naar witte valleien, zongebrande snoeten en een fris biertje op een houten tafel, een beat op de achtergrond. Bijna ieder van ons team ging als student jaarlijks zwierend op latten de bergen af in de Alpen. We doen dit nog steeds, al kunnen we onszelf geen student meer noemen, ons ski materiaal staat alweer glanzend klaar voor volgend jaar. Net als vele studenten is een ski trip naar de bergen geen overbodige luxe. We willen die examens even vergeten, opladen in het zonnetje en stress ontladen om weer achter de boeken te kruipen met een nieuwe motivatie zo fris als de berglucht.

Al die jaarlijkse ski trips als studenten geven ons de nodige ervaring om onze favoriete wintersportgebieden even op een rijtje te zetten voor jullie.

  1. Risoul
  2. Les deux Alps
  3. La Plagne

Let’s get to it!

 

Risoul

Risoul ligt ieder van ons team nauw aan het hart. De sfeer is onevenaarbaar en we blijven erbij: We willen gewoon die zon! Risoul is een klein gezellig dorp vol met leven dat van 300 dagen zon geniet per jaar. Het centrum is vol met leuke bars zoals Grotte du Yéti, en restaurants nemen een aanzienlijk deel van het sneeuwfront in beslag. Je kan alles te voet bereiken en de prijzen zijn student vriendelijk. Risoul is gelegen in een prachtig natuurgebied en 185 km ski pistes heb je een groot aanbod voor de beginner zowel als expert. Deze gehele optelsom maakt Risoul voor ons the place to be.

 

Meer informatie over Risoul kan je vinden op onze website & op de website van Risoul

Meer info over het ski gebeid van Risoul, La forêt Blanche, vind je hier

 

Les Deux Alps

Les deux Alps is een ski station dat al jaren meedraait. Het dorp van Les Deux Alps heeft dan ook een authentieke ‘feel’ en de traditionele houten constructies contrasterend met een wit laagje sneeuw zorgen voor een instant Alpse gezelligheid. Het is een groter dorp in vergelijking met Risoul en het centrum staat bekend voor een rijk nachtleven. Les deux Alps heeft een uitgebreide uitgaansbuurt met clubs zoals L’avalanche en een Grotte du Yéti bar net als in Risoul. De hoeveelheid bars en uitgaansmogelijkheden evenaren het fantastisch aanbod aan restaurants dat je nooit teleurstelt. 

Les deux Alpes staat gekend als één van de hoogste skigebieden in de Franse Alpen, startende vanaf 3600m. De gletsjer. Glacier de Mont-de-Lans” zorgt voor natuurlijke sneeuw het hele jaar door.

Meer informatie over Les Deux Alps kan je vinden op onze website & op de website van Les Deux Alpes

 

La Plagne

La plagne is een wintersportgebied dat bestaat uit meerdere dorpen, waarvan Bellecôte onze persoonlijke favoriet is. De vele uitgaansmogelijkheden maken Bellecôte het levendigste en meest gezellige dorp van La Plagne. Het Paradiski gebied is een echt wintersportparadijs: Het bestaat uit 425 kilometer aan pistes die de gebieden Les Arcs en La Plagne met elkaar verbinden. Er vertrekken 5 skiliften van La Plagne-Bellecôte waarbij de cabinelift ‘Roche de Mio’ je in één keer tot op een hoogte brengt van maar liefst 2700m.

In Les Arcs kan je het wereldbekende La Foulie Douce vinden en in het dorp van Bellecôte zelf heb je Le Bonnet, een andere Après-ski Parel.

 

 

Meer informatie over La Plagne kan je vinden op onze website & op de website van La Plagne

Let’s get slidin’ 🙂