Veelgestelde Vragen

Home > Veelgestelde Vragen
Wie is Yoonly?
Yoonly is een Belgische touroperator gespecialiseerd in het organiseren van unieke wintersportvakanties. Een team experten staat iedere gepassioneerde wintersporter maar al te graag bij met raad en daad als het aankomt tot het samenstellen en het boeken van een wintersportvakantie naar Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk of Zwitserland. Al onze reizen worden op bestemming begeleid door een gemotiveerd en professioneel opgeleide crew. Onze passie voor de wintersport met u delen, dat is ons doel. Kwaliteit en service van topniveau zijn daarbij onze hoofdkenmerken. Yoonly is een product van Skiline BVBA dat verzekerd is tegen insolvabiliteit bij Garantiefonds Reizen, Metrologielaan 8 te 1130 Brussel. Zie ‘Contact’ voor onze contactgegevens en onze bedrijfsgegevens.
Voor wie is Yoonly?
Bij “Student” richten wij onze volledig op studenten in het hoger onderwijs. Samen met vrienden gaan skiën/snowboarden tijdens de lesvrije week met aangepaste reisbegeleiding. Een enthousiaste crew wacht jou op op locatie om er samen een topweek van te maken. Gedurende de week organiseren wij verschillende activiteiten, overdag en ’s avonds waar je vrijblijvend aan kan deelnemen. Daarnaast organiseren wij dagelijks onze Yoonly après-ski in de plaatselijke bar. Geen tijd tijdens de lesvrije week? Wij bieden ook reizen aan buiten de drukke vakantieperiodes, dit steeds met Yoonly reisbegeleiding.
Wie zijn wij?
Bent u nog nooit met Yoonly op reis geweest? Laten we ons dan even voorstellen. Yoonly is één van de grootste wintersportorganisaties van België. Meer dan 30 jaar geleden namen we onze eerste gasten mee op vakantie. Sindsdien hebben we een hoop ervaring opgebouwd en hebben we ons aanbod elk jaar kunnen aanpassen en vernieuwen. Zo kunnen wij u steeds de beste wintersportvakantie aanbieden tegen eerlijke prijzen!
Is Yoonly een vergund reisbureau/touroperator?
Yoonly is een product van Skiline BVBA. Skiline BVBA is een vergund reisbureau/touroperator omdat het verzekerd is tegen insolvabiliteit bij het Garantiefonds Reizen, Metrologielaan 8 te 1130 Brussel. De vergunningen voor reisbureau/touroperator zoals ze vóór 01/01/2014 werden uitgereikt door Toerisme Vlaanderen zijn weggevallen vanaf 01/01/2014. Een verzekering tegen insolvabiliteit zoals Skiline BVBA heeft bij het Garantiefonds Reizen zorgt voor uw bescherming als consument. Daarenboven:
 • Erkent Skiline BVBA de bevoegdheid en de algemene voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen
 • Is Skiline BVBA verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid door AXA Belgium NV, Vorstlaan 25 te 1170 Brussel
Ik heb geen verzekering geboekt, hoeveel bedraagt mijn annulatiekost?
Indien je bij boeking niet gekozen hebt voor de SkiZEN of SkiZEN + GLOBAL verzekering, dien je rekening te houden met onderstaande annulatiekosten:
 • Meer dan 45 dagen vóór afreis: 30%* van de totale reissom
 • Tussen 44 en 30 dagen vóór afreis: 50%* van de totale reissom
 • Tussen 29 en 15 dagen vóór afreis: 65%* van de totale reissom
 • Tussen 14 en 10 dagen vóór afreis: 80%* van de totale reissom
 • Minder dan 9 dagen vóór afreis: 100%* van de totale reissom
*Percentage van de totale reissom na aftrek van de kost van een eventueel geboekte verzekering (GLOBAL). Een geboekte verzekering is in geen geval kosteloos te annuleren. Wanneer je wenst te annuleren maar je kan meteen een vervanger voor jouw plaats vinden die jouw boeking volledig overneemt (ook de opties, excl. verzekering mits deze op naam staat), dan kunnen we jouw boeking kosteloos, na aftrek van de kost van de verzekering (GLOBAL), annuleren en omzetten naar jouw vervanger. Jouw annulatiedossier wordt pas opgestart wanneer je op z’n minst voldoende reissaldo voldaan hebt om de geldende annulatiekosten zoals eerder vermeld te kunnen dekken. Tot die tijd wordt er geen annulatiedossier opgemaakt en zal er dus ook geen terugbetaling uitgevoerd worden. Belangrijk, want zolang er geen annulatiedossier werd opgemaakt tikt de klok verder en kom je al snel in een hogere schaal van annulatiekosten terecht. Iets wat we beiden ten allen tijde willen vermijden, dus verlies dit niet uit het oog!
Kan ik zomaar kosteloos annuleren?
Neen! Enkel indien je een SkiZEN verzekering geboekt hebt, dan kan je kosteloos annuleren excl. de kost van de SkiZENverzekering. Is dit het geval? Neem dan meteen contact met ons op via contact@yoonly.eu en wij zorgen voor de correcte afhandeling van je annulatie.
Wat wordt gezien als een geattesteerde reden voor annulatie met skiZEN verzekering?
Elke geattesteerde reden om te annuleren moet bewezen worden aan de hand van een attest dat zegt dat je niet zal kunnen reizen tijdens de periode waarvoor geboekt hebt. Hieronder een opsomming van een aantal geldige redenen in combinatie met een attest:
 • Ziekte -> doktorsbriefje
 • Ongeval, blessure -> doktorsbriefje
 • Herexamens -> attest van de school
 • Competitie op topsportniveau (topsport-statuut) -> attest van de sportclub/trainer/federatie
 • Overlijden binnen de directe familie -> attest van overlijden
Voor meer info in verband met geattesteerde redenen, klik hier
Ik wil annuleren. Wat moet ik doen?
Je maakt een mail op naar contact@yoonly.eu met daarin jouw eigen boekingsgegevens (boekingID + naam + voornaam), gevolgd door:

Je hebt een verzekering geboekt
– (in geval van een SkiZEN of GLOBAL + SkiZEN verzekering)de reden voor annulatie, eventueel met inbegrip van een bewijs (een document van de arts, een overlijdensbericht, de herexamenregeling, de nieuwe arbeidsovereenkomst, etc.);

Je hebt GEEN verzekering geboekt
Neem meteen contact met ons op via contact@yoonly.eu zodat wij je door alle stappen van het annuleren kunnen loodsen.

Jouw annulatiedossier wordt pas opgestart wanneer je op z’n minst voldoende reissaldo voldaan hebt om de geldende annulatiekosten zoals eerder vermeld te kunnen dekken. Tot die tijd wordt er geen annulatiedossier opgemaakt en zal er dus ook geen terugbetaling uitgevoerd worden.

Belangrijk, want zolang er geen annulatiedossier werd opgemaakt tikt de klok verder en kom je al snel in een hogere schaal van annulatiekosten terecht. Iets wat we beiden ten allen tijde willen vermijden, dus verlies dit niet uit het oog!
Is mijn annulatieverzekering van thuis uit ook voldoende?
Uiteraard! Heb je een annulatieverzekering of reisverzekering van thuis uit? Dan kan je evengoed in geval van geldige/geattesteerde reden kosteloos annuleren, maar dan moet je wel zelf de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen van je annulatie.
Waarom moet ik eerst mijn volledige reissom betalen vooraleer ik deze kan terugkrijgen na annulatie?
Je kan slechts geld terugkrijgen wanneer je geld betaald hebt natuurlijk… In elk geval van annulatie omwille van geldige/geattesteerde reden dien je eerst jouw volledige reissom te hebben voldaan, vooraleer wij jouw annulatiedossier kunnen opstellen. Wanneer de verzekeringsmaatschappij jouw annulatie met de nodige attesten heeft goedgekeurd, storten zij de betaalde reissom (excl. de kost van de annulatieverzekering) terug op de rekening waarmee je de volledige reissom betaald hebt.
Ik wil annuleren, maar ik heb geen geattesteerde reden. Wat houdt dit in?
Indien je een SkiZEN verzekering geboekt hebt, kan je ook zonder geattesteerde reden annuleren. Meer info over de SkiZEN verzekering vind je hier.

Indien je geen SkiZEN verzekering geboekt hebt, dan moet je alsnog je volledige reissom betalen en dien je rekening te houden met onderstaande annulatiekosten:
 • Meer dan 45 dagen vóór afreis: 30% van het totaalbedrag
 • Tussen 44 en 30 dagen vóór afreis: 50% van het totaalbedrag
 • Tussen 29 en 15 dagen vóór afreis: 65% van het totaalbedrag
 • Tussen 14 en 10 dagen vóór afreis: 80% van het totaalbedrag
 • Minder dan 9 dagen vóór afreis: 100% van het totaalbedrag
Wanneer je wenst te annuleren zonder geldige/geattesteerde reden, maar je kan meteen een vervanger voor jouw plaats vinden die jouw boeking volledig overneemt (ook de opties, excl. verzekering mits deze op naam staat), dan kunnen we jouw boeking kosteloos, na aftrek van de kost van de verzekering (SkiZEN € 29 – GLOBAL € 39 of SkiZEN + GLOBAL € 49), annuleren en omzetten naar jouw vervanger.

Jouw annulatiedossier wordt pas opgestart wanneer je op z’n minst voldoende reissaldo voldaan hebt om de geldende annulatiekosten zoals eerder vermeld te kunnen dekken. Tot die tijd wordt er geen annulatiedossier opgemaakt en zal er dus ook geen terugbetaling uitgevoerd worden.

Belangrijk, want zolang er geen annulatiedossier werd opgemaakt tikt de klok verder en kom je al snel in een hogere schaal van annulatiekosten terecht. Iets wat we beiden ten allen tijde willen vermijden, dus verlies dit niet uit het oog!
Ik wil annuleren, maar ik heb iemand gevonden die mijn boeking wilt overnemen. Kan dit?
Kan je zelf niet op reis vertrekken, maar heb je iemand gevonden die in jouw plaats kan en wilt meegaan? Helemaal goed. Het is volledig gratis om jezelf te laten vervangen, zelfs zonder annulatieverzekering.

Voorwaarden Elke vervanging dient ten laatste 7 dagen voor afreis te zijn doorgegeven per mail aan contact@yoonly.eu. Afhankelijk van de datum waarop je jezelf laat vervangen, heeft jouw vervanger nog de keuze om bepaalde reisonderdelen te wijzigen:
 • Meer dan 21 dagen voor afreis: Jouw vervanger kan jouw boeking overnemen met vrije keuze om door jou reeds geboekte reisonderdelen nog te wijzigen. Dit met uitzondering van een eventueel geboekte verzekeringspolis. Je bent zelf nog steeds gebonden aan de betaling van een eventueel geboekte verzekeringspolis gezien deze persoonlijk is en niet overdraagbaar is naar een andere persoon.
 • Tussen 20 en 7 dagen voor afreis: Jouw vervanger dient jouw boeking geheel ongewijzigd over te nemen, opnieuw met uitzondering van een eventueel geboekte verzekeringspolis. Je bent zelf nog steeds gebonden aan de betaling van een eventueel geboekte verzekeringspolis gezien deze persoonlijk is en niet overdraagbaar is naar een andere persoon.
Wat moet ik precies in orde brengen? Je maakt een mail op naar contact@yoonly.eu met daarin jouw eigen boekingsgegevens (boekingID + naam + voornaam), gevolgd door de naam + voornaam + gsm-nummer + e-mail van de persoon die jou vervangt. Idealiter zet je deze persoon ook meteen mee in cc van deze mail. Wij nemen daaropvolgend binnen een termijn van maximaal 48 uur contact op met jouw vervanger en zorgen ervoor dat hij/zij zich kan registreren. Eens de registratie van jouw vervanger volledig is, annuleren we jouw boeking waarvan je dan ook een bevestigingsmail zal mogen ontvangen. De door jouw reeds voldane betalingen worden toegewezen aan de nieuwe boeking van jouw vervanger.

Hoe en wanneer krijg ik mijn reeds betaalde reissom terug? De door jou reeds voldane betalingen regelen jullie onderling. M.a.w. stort jouw vervanger rechtstreeks naar jou het reissaldo dat jij reeds had voldaan. De door jouw reeds voldane betalingen worden toegewezen aan de nieuwe boeking van jouw vervanger.
Ik heb een SkiZEN verzekering genomen, kan ik mijn reis nu kosteloos annuleren wanneer ik wil?
Kom je na boeking een onverwacht probleem tegen en wens je je boeking te annuleren? Dat kan, mits het versturen van een aangetekende brief of mail naar contact@yoonly.eu. Indien je geen SkiZEn verzekering hebt, brengt deze annulatie echter wel kosten met zich mee.
 • Meer dan 45 dagen vóór afreis: 30% van het totaalbedrag
 • Tussen 44 en 30 dagen vóór afreis: 50% van het totaalbedrag
 • Tussen 29 en 15 dagen vóór afreis: 65% van het totaalbedrag
 • Tussen 14 en 10 dagen vóór afreis: 80% van het totaalbedrag
 • Minder dan 9 dagen vóór afreis: 100% van het totaalbedrag
Kan ik mijn reis kosteloos annuleren als ik mijn voorschot nog niet betaald heb?
Neen, van zodra je hebt geboekt op de website is dit bindend. Het niet betalen van je voorschot wordt niet gezien als annulatie. Annuleren zonder annulatieverzekering kan dan alleen met kosten of door iemand te zoeken die jouw reispakket overneemt. Jouw annulatiedossier wordt pas opgestart wanneer je op z’n minst voldoende reissaldo voldaan hebt om de geldende annulatiekosten zoals eerder vermeld te kunnen dekken. Tot die tijd wordt er geen annulatiedossier opgemaakt. Belangrijk, want zolang er geen annulatiedossier werd opgemaakt tikt de klok verder en kom je al snel in een hogere schaal van annulatiekosten terecht. Iets wat we beiden ten allen tijde willen vermijden, dus verlies dit niet uit het oog! Indien je een SkiZEN verzekering geboekt hebt, kan je ook zonder geattesteerde reden annuleren. Meer info over de SkiZEN verzekering vind je hier.

Indien je geen SkiZEN verzekering geboekt hebt, dan moet je alsnog je volledige reissom betalen en dien je rekening te houden met onderstaande annulatiekosten:
 • Meer dan 45 dagen vóór afreis: 30% van het totaalbedrag
 • Tussen 44 en 30 dagen vóór afreis: 50% van het totaalbedrag
 • Tussen 29 en 15 dagen vóór afreis: 65% van het totaalbedrag
 • Tussen 14 en 10 dagen vóór afreis: 80% van het totaalbedrag
 • Minder dan 9 dagen vóór afreis: 100% van het totaalbedrag
Wanneer je wenst te annuleren zonder geldige/geattesteerde reden, maar je kan meteen een vervanger voor jouw plaats vinden die jouw boeking volledig overneemt (ook de opties, excl. verzekering mits deze op naam staat), dan kunnen we jouw boeking kosteloos, na aftrek van de kost van de verzekering (SkiZEN € 29 – GLOBAL € 39 of SkiZEN + GLOBAL € 49), annuleren en omzetten naar jouw vervanger.

Wat is inbegrepen in het basispakket?
Basispakket is eigenlijk een slecht woord voor wat er allemaal inbegrepen zit in de vermelde ‘vanafprijs per persoon’ op onze website. Standaard inbegrepen is namelijk:
 • Busreis H/T vanaf verschillende opstapplaatsen doorheen België, Nederland en Frankrijk
 • Verblijf in appartementen, studio’s, chalet-appartementen of chalets op basis van enkel logies
 • Skipas 6 dagen(indien het gaat over een reis van 7 dagen, jouw skipas heeft een geldigheid gelijk aan het aantal dagen van jouw verblijf, verminderd met de dag van aankomst / tenzij anders vermeld natuurlijk)
 • Reisbegeleiding door professioneel, opgeleid crew
 • Animatieprogramma met elke dag, overdag en ’s avonds, activiteiten, après-ski en party’s
 • Bagagedepot bij aankomst en vertrek
Om je reispakket nog verder af te stemmen op jouw wensen en eisen, kan je bij boeking kiezen uit een aantal reisopties. Voor meer informatie omtrent de reisopties uitbreiding skipas, materiaalhuur, verzekering, zaterdagbus, lessen, etc., zie de verschillende tabbladen tijden het boekingsproces.
Kan ik het basispakket uitbreiden?
Uiteraard! Bij boeking kan je kiezen uit heel wat reisopties om je basispakket volledig af te stemmen op jouw wensen/eisen. Hieronder een opsomming van de mogelijke reisopties:
 • Materiaalhuur (complete of gedeeltelijke sets)
 • Uitbreiding skipas (meer dagen of groter skigebied)
 • Verzekering (volledige verzekering incl. annulatie-, reis- en bijstandsverzekering)
 • Lessen (4x 2,5uur in samenwerking met de plaatselijke skischool)
 • Bus/eigen vervoer (keuze uit verschillende opstapplaatsen, zaterdagbus tijdens lesvrije week of keuze voor eigen vervoer)
Wat kan er verwacht worden qua omkadering op de studentenweken?
Yoonly onderscheidt zich van de rest in kwaliteit en service, vóór afreis, op bestemming en na terugkomst, van het hoogste niveau aan te bieden. Ons doel is om voor iedereen, voor alle doelgroepen en budgetten, een onvergetelijke wintersportvakantie te organiseren waarbij je de batterijen na een lange examenperiode of na een lange werkweek weer volledig kan opladen. Hiervoor voorzien wij:
 • 24/7 omkadering en bijstand
 • Grote capaciteit aan professionele, opgeleide crew op bestemming
 • Permanentie op crew appartement (in de nabijheid van de accommodaties waar de reizigers verblijven)
 • Aanwezigheid van crew op de pistes, in de accommodaties en in het dorp
 • Een week gevuld met activiteiten, après-ski en party’s
 • SMS-systeem ter opvolging van problemen en voorstelling van de dagplanning
 • Begeleiding op de bus, bij check-in en bij check-out
Stilzitten staat niet in je agenda tijdens de studentenweken! Naast de begeleiding verzorgen de crew ter plaatse ook de animatie. Voor meer informatie omtrent regels en afspraken voor meerderjarigen, zie ‘Leeftijd/afspraken’ in de FAQ.
Ben je verplicht om deel te nemen aan de Yoonly activiteiten?
Neen! Al onze activiteiten zijn vrijblijvend en dienen louter als extra ervaring bij de Yoonly reizen. Sommige reizigers vinden deze activiteiten fantastisch en zullen niets willen hebben missen, terwijl er ook tal van reizigers zijn die kiezen voor Yoonly en de kwaliteit en service die het biedt voor de praktische organisatie van hun skireis zonder meer.
Moet ik als hoofdboeker alles in één keer betalen?
Neen. Ons hele systeem is gebaseerd op online betalen, waardoor de transacties en de verwerking van de boeking een stuk sneller verlopen. Bijgevolg is het enkel voor de hoofdboeker mogelijk om een betaling uit te voeren. Dit kan door in te loggen op jouw “myYoonly” account. Vervolgens kan je kiezen om enkel het voorschot te betalen of onmiddellijk de volledige reissom. Eens je jouw keuze hebt bevestigd word je doorgestuurd naar het betaalportaal om jouw betaling af te ronden. Echter is het ook mogelijk om per overschrijving te betalen. Je vindt onze bankgegevens terug in de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen. Deze gegevens kan je samen met de OGM-code (gestructureerde mededeling) doorsturen naar jouw medereizigers zodoende iedereen apart kan betalen.
Ik heb als medereiziger geen boekingsoverzicht met betalingsgegevens ontvangen?
Maak je geen zorgen! Dit is normaal, want de hoofdboeker is de enige boeker die de bevestigingsmail met het boekingsoverzicht en de betalingsgegevens ontvangt. Er worden geen mails vanuit Yoonly verzonden naar de medereizigers om het aantal mails dat er verstuurd worden zo laag mogelijk te houden en daarmee te vermijden dat de meeste Yoonly mails in de spam-box terechtkomen. Tweede reden is dat wij dan één contactpersoon hebben voor de correcte afhandeling van de boeking en gericht kunnen communiceren in geval van onduidelijkheden of problemen. Voor meer informatie omtrent boeken, zie ‘Boeken’ in de FAQ.
Waar vind ik de betalingsgegevens van Yoonly terug?
Onderaan in de bevestigingsmail die je van ons krijgt nadat wij je boeking hebben goedgekeurd. De eerste mail die je ontvangt na boeking is nog niet de bevestigingsmail. Dit is de verwerkingsmail met jouw boekingsoverzicht. Indien de accommodatie en het kamertype(s) van jouw keuze nog beschikbaar is, keuren we jouw boeking goed en ontvang je meteen je bevestigingsmails met nogmaals het boekingsoverzicht en onze betalingsgegevens. Verlies de betalingstermijnen niet uit het oog!
Hoe weet ik dat mijn betaling goed ontvangen is?
Wanneer wij van jou een betaling ontvangen hebben, sturen wij de hoofdboeker een betalingsbevestiging door per mail. Ook deze mail wordt enkel naar de hoofdboeker gestuurd. Er staat ook steeds vermeld in deze mail of er nog een openstaand saldo is op de boeking, dus de hoofdboeker kan alles op de voet volgen. Let op, het kan 3 tot 4 werkdagen duren vooralleer de betaling in ons systeem terechtkomt, dit door vetragingen bij bepaalde banken. Vergeet de betalingstermijnen niet!
Ik wil boeken en betalen vanuit het buitenland, vormt dit een probleem?
Dit vormt geen enkel probleem! Op de website vind je alle nodige informatie wat betreft je boeking en de betaling ervan. Je reserveert online waarna je via mail het officiële bevestigingsmail van je boeking ontvangt. Onderaan deze mail vind je onze betalingsgegevens terug, alsook ook de internationale betalingsgegevens.
Hoe weet ik of mijn betaling in orde is en hoeveel ik nog moet betalen?
Via jouw ‘My Yoonly’ portaal kan je inloggen en kijken hoeveel voor jouw boeking reeds betaald is. Hou er wel even rekening mee dat tussen de moment dat je de overschrijving doet en het geld op onze rekening verschijnt wel enkele dagen kan overgaan
Wanneer moet mijn betaling in orde zijn?
Je betaling moet in orde zijn ten laatste 30 dagen voor afreis. Hou er wel even rekening mee dat tussen de moment dat je de overschrijving doet en het geld op onze rekening verschijnt wel enkele dagen kan overgaan.
Wanneer moet mijn voorschot in orde zijn?
Je voorschot moet 7 dagen na boeking op onze rekening staan. Hou er wel even rekening mee dat tussen de moment dat je de overschrijving doet en het geld op onze rekening verschijnt wel enkele dagen kan overgaan.
Hoe kan ik betalen?
Wanneer je de boeking bevestigd ontvang je van ons een verwerkingsmail, waarna je binnen de 48uur* van ons een bevestigingsmail krijgt. In deze bevestigingsmail staat jouw boekingsoverzicht, samen met onze betalingsgegevens.

Ons systeem is volledig gebaseerd op online betalen via Bancontact. Hierdoor wordt de transactietijd tussen banken serieus ingekort. Indien je liever per overschrijving betaald kan dat ook, onze betalingsgegevens vind je terug in jouw bevestigingsmail.

In de bevestigingsmail vind je onder betalingsgegevens een link naar jouw Yoonly account, om in te loggen heb je de gegevens nodig van de hoofdboeker. Van zodra het inloggen succesvol is verlopen kan je kiezen of je enkel het voorschot betaald of onmiddellijk de volledige reissom. Eens je jouw keuze hebt bevestigd word je doorgestuurd naar het betaalportaal om jouw betaling af te ronden.

Van zodra wij jouw betaling goed hebben ontvangen sturen wij de hoofdboeker een betalingsbevestiging.

*uren tijdens werkdagen, niet bij feestdagen en/of weekends
Wanneer moet ik betalen?
Hou ten allen tijde rekening met onderstaande betalingstermijnen! Bij een te late betaling kunnen extra kosten in rekening gebracht worden.
 • Voorschot – uiterlijk 7 dagen na ontvangst bevestigingsmail van boeking
 • Volledige reissom – uiterlijk 30 dagen vóór afreis
Indien je minder dan 30 dagen voor afreis geboekt hebt, dien je de volledige reissom binnen de 7 dagen na ontvangst bevestigingsmail van boeking te volbrengen. Let op! Hou er rekening mee dat er soms vertraging kan optreden bij de overschrijving van geldsommen tussen de banken. Het is dus aangeraden gewoon meteen te betalen vanaf je de mail ontvangen hebt. Meer informatie omtrent betalen, zie ‘Hoe kan ik betalen?’.
Ik heb een wijziging doorgevoerd in mijn boeking. Hoe weet ik hoeveel ik nog moet bijstorten/terugkrijgen?
Zoals je bij ‘Boeken’ in onze FAQ kan terugvinden, dien je voor een wijziging met ons contact op te nemen via contact@yoonly.eu. Nadat wij jouw wijziging hebben doorgevoerd ontvang je opnieuw een bevestigingsmail met het aangepast boekingsoverzicht en een aangepast totaalbedrag voor betaling. Hou rekening met een betalingstermijn van 7 dagen na ontvangen aangepaste bevestigingsmail voor het betalen van het openstaand reissaldo.
Ik wil niet online boeken. Wat moet ik doen?
Online boeken gaat het snelst en is het gemakkelijkste voor directe opvolging van uw boeking, maar indien je dit niet wenst staat het Yoonly team je maar al te graag bij met raad en daad. Bundel jouw reisaanvraag (periode, aantal personen, voorkeur bestemming, voorkeur vervoer en prijsklasse) en neem contact op met ons per mail of telefoon. Zie ‘Contact’ voor onze contactgegevens.
Kan ik als minderjarige online boeken?
Uiteraard! Indien je als minderjarige online wilt boeken wordt het e-mailadres van één van je ouders opgevraagd. Wanneer jij je online boeking bevestigd ontvangen jouw ouders hiervan mail waarin zij jouw boeking moeten goedkeuren. Na goedkeuring verwerken wij jouw boeking en keuren deze goed indien wij kunnen leveren waarvoor jij online boekte. Voor meer informatie omtrent leeftijden, zie ‘Leeftijden/afspraken‘ in de ‘FAQ’. Meer informatie omtrent begeleiding op bestemming, zie ‘Begeleiding in de ‘FAQ’.
Het kamertype dat ik wil boeken staat op “beschikbaar”. Wat betekent dit?
Indien het kamertype dat je wilt boeken op ‘beschikbaar’ staat, wil dat zeggen dat het gewenste kamertype beschikbaar is en je dit kan boeken. Nadat je de boeking bevestigd, verwerken wij jouw boeking en keuren deze goed indien wij kunnen leveren waarvoor je geboekt hebt. Meer informatie omtrent online boeken, zie ‘Hoe boek ik online?’.
Het kamertype dat ik wil boeken staat op “op aanvraag”. Wat betekent dit?
Indien het kamertype dat je wilt boeken op ‘op aanvraag’ staat, wil dat zeggen dat het gewenste kamertype op aanvraag is en je dit niet online kan boeken. Klik op de prijs bij je gewenst kamertype, doorneem de boekingsstappen en bevestig je boeking. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor de eventuele goedkeuring van je boeking indien het gewenste kamertype alsnog beschikbaar is of voor het voorstellen van een evenwaardig of beter alternatief. Meer informatie omtrent online boeken, zie ‘Hoe boek ik online?’.
Het kamertype dat ik wil boeken staat op “promo”. Wat betekent dit?
Indien het kamertype dat je wilt boeken op ‘promo’ staat, wil dat zeggen dat je geluk hebt! Het kamertype dat je wilt boeken is niet alleen beschikbaar en online boekbaar, je geniet daarenboven van een korting. Deze korting wordt verrekend in de totaalsom van jouw boeking. Nadat je de boeking bevestigd, verwerken wij jouw boeking en keuren deze goed indien wij kunnen leveren waarvoor je geboekt hebt. Meer informatie omtrent online boeken, zie ‘Hoe boek ik online?’.
Ik heb geboekt, maar ik heb geen verwerkingsmail ontvangen. Wat is er mis?
Vooraleer ongerust te worden, overloop even onderstaande puntjes:
 1. Controleer je ongewenst postvak-in. Sommige spam-filters van mailboxen zien onze mails als een spam-mail of virus.
 2. Je hebt een fout e-mailadres ingegeven. Kan gebeuren, het gebeurt zelfs regelmatig. Neem hiervoor met ons contact op per mail of telefoon.
Zie ‘Contact’ voor onze contactgegevens.
Ik heb geboekt en ik heb de verwerkingsmail ontvangen, maar geen bevestigingsmail. Wat is er mis?
Binnen de 48uur* volgend op de verwerkingsmail die je ontvangen hebt sturen wij je een bevestigingsmail van je boeking met de betalingsgegevens. Dat je deze bevestigingsmail niet ontvangen hebt 48uur* na het ontvangen van je verwerkingsmail kan verscheidene oorzaken hebben:
 1. Controleer je ongewenst postvak-in. Sommige spam-filters van mailboxen zien onze mails als een spam-mail of virus.
 2. Indien er minderjarigen meereizen, controleer dan of iedere ouder reeds de volmacht in orde gebracht heeft die verstuurd is via mail.
 3. Wij hebben door grote drukte of door een tijdelijk gebrek aan een internet-verbinding in het buitenland je boeking nog niet kunnen bevestigen. Wacht nog 24uur* langer op bevestiging.
 4. Omwille van een probleem bij jouw boeking hebben wij jouw proberen bereiken. Hou alle wegen van communicatie open zodat wij je kunnen bereiken.
 5. Nog steeds niets? Neem dan meteen contact met ons op waarna wij je meteen verder helpen.
Zie ‘Contact’ voor onze contactgegevens. (*uren tijdens werkdagen, niet bij feestdagen en/of weekends)
Kan ik mijn boeking nog wijzigen?
Hiervoor neem je best contact met ons op. Let wel op, vanaf 3 weken voor afreis is het niet meer mogelijk om jouw  boeking te wijzigen. BELANGRIJK – Verzekeringspakketten bij jouw boeking kunnen nooit gewijzigd worden. Deze worden meteen na boeking 100% geconfirmeerd en zijn volledig persoonlijk. Zie ‘Contact’ voor onze contactgegevens.
Ik heb mijn boeking bevestigd, maar de opgegeven gegevens en/of de boeking klopt niet. Wat moet ik doen?
Neem hiervoor zo snel mogelijk na boeking (binnen de 48uur*) contact met ons op. Wij passen je boeking dan even aan met de juiste gegevens. Zie ‘Contact’ voor onze contactgegevens. (*uren tijdens werkdagen, niet bij feestdagen en/of weekends)
Ik heb reeds geboekt, maar ik ken nog iemand die wilt bijboeken en een leeg bed in ons kamertype wilt bezetten. Wat moet ik hiervoor doen?
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Neem hiervoor contact met ons op. Let wel op, er kunnen extra kosten aangerekend worden voor het wijzigen van een boeking. Zie ‘Contact’ voor onze contactgegevens.
Ik heb reeds geboekt, maar ik ken nog iemand die een appartement wilt bijboeken. Wat moet die persoon doen?
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Wanneer je een appartement wilt bijboeken, dien je dit gewoon online bij te boeken onder een andere hoofdboeker. De persoon die het appartement wenst bij te boeken geeft zich dan bijvoorbeeld op als hoofdboeker. Meer informatie omtrent online boeken, zie ‘Hoe boek ik online?’.
Waarom moet ik een account aanmaken vooraleer ik kan boeken?
Vooraleer je online kan boeken dien je inderdaad eerst een account aan te maken. Dit om de simpele reden dat jij ten allen tijde online jouw boeking kan raadplegen en wij je de opvolging kunnen geven die jij verdient. Nadat je de volledige reissom betaald hebt zullen bijvoorbeeld ook je reisdocumenten op je online account verschijnen waarna je ze hiervan kan downloaden. Meer informatie omtrent online boeken, zie ‘Hoe boek ik online?’.
Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens op mijn account wijzigen?
Klik op ‘My Yoonly’, log in, ga naar ‘Mijn gegevens’ en klik vervolgens op ‘Wijzig je gegevens’. Meer informatie omtrent online boeken, zie ‘Hoe boek ik online?’.
Hoe en waar kan ik mijn boeking opvolgen?
Bij boeking heb je een account moeten aanmaken. Via dit account kan je ten allen tijde jouw boeking nakijken, maar kan je ook bijvoorbeeld na volledige betaling je reisdocumenten downloaden. Klik op ‘My Yoonly’, log in en klik op ‘Mijn boekingen’ om je boeking op te volgen. Alle communicatie rond jouw boeking ontvang je per mail. Controleer ook regelmatig je ongewenst postvak-in, want sommige spam-filters van mailboxen aanzien onze mails als ongewenst of als een virus… Meer informatie omtrent betalen en betalingstermijnen, zie ‘Betalen’ in de ‘FAQ’.
Zie ik mijn geld terug wanneer Yoonly mijn reis annuleert?
JA! Boek je bij Yoonly, dan heb je ten allen tijde een cashback garantie wanneer jouw geboekte wintersportvakantie door ons geannuleerd wordt. Even verduidelijkgen wat dei cashback garantie inhoudt: Cashback garantie
 • Geen corona vouchers
 • Er is geen enkele dossier- of administratiekost verbonden aan de annulatie van jouw wintersportvakantie
 • 100% terugbetaling van het door jou reeds voldane reissaldo, na aftrek van de kost van eventueel geboekte verzekeringspolissen*
 • Terugbetaald op het rekeningnummer van waar het voorschet en/of het volledige saldo voldaan werden
 • Binnen een termijn van 14 kalenderdagen is jouw annulatiedossier afgerond en terugbetaald
* Een geboekte verzekering is in geen geval kosteloos te annuleren. Ook niet wanneer Yoonly als reisorganisator jouw snowtrip annuleert. Deze is persoonlijk en neemt aanvang vanaf je de bevestigingsmail van jouw geboekte skireis hebt mogen ontvangen. Annuleert Yoonly jouw reis, dan ben je nog steeds gebonden aan de volledige betaling van de door jou geboekte verzekering. Voor jou is het allerbelangrijkste dat jij in geen geval jouw zuurverdiende centen met de Noorderzon ziet verdwijnen. Je bent als reiziger ten allen tijde beschermt door de pakketreizenovereenkomst van de FOD Economie.
Wat is de corona checklist?
Je hebt een reis geboekt en wij willen dat jij hier zorgeloos van kan genieten. Voorafgaand aan elk vertrek voeren wij een controle uit aan de hand van onze Corona checklist. Deze lijst bevat verschillende checks op essentiële onderdelen van jouw geboekte skivakantie. Wat zijn onze 5 checks?
 1. De overheden van herkomst en/of bestemming staan reizen naar jouw bestemming toe
 2. Er zijn geen quarantaine verplichtingen bij aankomst op jouw bestemming
 3. De door jou geboekte busreis gaat door en de veiligheid kan worden gegarandeerd
 4. De door jou geboekte accommodatie is open, evenals de essentiële faciliteiten
 5. Het door jou verkozen skigebied is open, evenals de essentiële faciliteiten
Geen volledige check? Wanneer één van bovenstaande checks niet kan worden gegarandeerd, zien we ons genoodzaakt om ofwel jouw geboekte wintersportvakantie aan te passen, ofwel te annuleren.
Wat als jouw wintersportvakantie kan doorgaan, maar met aangepaste faciliteiten?
We kunnen 5x ‘Check’ zeggen op onze checklist, maar er zijn een aantal faciliteiten die gesloten zijn of dienen te worden aangepast zonder dat deze een grote invloed hebben op jouw geboekte wintersportvakantie. Jouw wintersportvakantie kan doorgaan, mits een aantal aanpassingen aan jouw reispakket die van dermate verwaarloosbare aard zijn en dus ook geen recht geven op een compensatie of schadevergoeding. Hiervan zullen we je uiteraard wel inlichten per e-mail, zodoende je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij aankomst op jouw bestemming. In het info-boekje dat je daaropvolgend mag ontvangen vind je bijkomende informatie omtrent hoe je je optimaal kan voorbereiden op jouw wintersportvakantie.
Wat als jouw wintersportvakantie kan doorgaan, maar met een verplichte quarantaine bij terugkeer in België?
We kunnen 5x ‘Check’ zeggen op onze checklist, maar volgend op de regelgeving van de overheid (FOD Buitenlandse Zaken) dien je je te houden aan een verplichte quarantaine bij terugkeer in België. Jouw geboekte wintersportvakantie kan doorgaan en er is geen reden tot het annuleren ervan. Zie je zo’n quarantaine toch niet zitten? Met onze SkiZEN verzekering kan je tot 24 uur voor afreis kosteloos annuleren.
Wat als je verplicht in quarantaine moet bij aankomst op bestemming?
Onze checklist kan niet volledig worden afgevinkt. We bekijken uitwijkingsmogelijkheden naar andere bestemmingen voor je, waardoor we in eerste lijn nog niet meteen dienen over te gaan tot de annulatie van jouw wintersportvakantie. Je zal van ons een e-mail ontvangen met daarin mogelijke alternatieven qua bestemming en accommodatie waar er geen verplichte quarantaine bij aankomst op bestemming vereist is. Blijkt er geen alternatief beschikbaar te zijn of het door ons aangeboden alternatief schikt je niet? Dan zullen we jouw geboekte wintersportvakantie moeten annuleren. Hieromtrent lichten we je in per e-mail met de nodige informatie omtrent de volgende stappen en de geldende voorwaarden zoals ze ook verder in de corona belofte vermeld worden.
Wat als de overheid van herkomst en/of bestemming verbied om naar jouw bestemming te reizen?
Onze checklist kan niet volledig worden afgevinkt. We gaan meteen op onderzoek uit en gaan in overleg met betrokken overheden om de situatie te analyseren. Blijkt jouw reis naar de verkozen bestemming na controle niet mogelijk te zijn en kunnen we geen alternatief vinden qua bestemming en qua accommodatie of het door ons aangeboden alternatief schikt je niet? Dan zullen we jouw geboekte wintersportvakantie moeten annuleren en storten we het voldane reissaldo* binnen de 14 kalenderdagen terug.

*het voldane reissaldo, min aftrek van eventuele verzekeringspakketten.
Wanneer neemt Yoonly contact met mij op in geval dat mijn geboekte wintersportvakantie word aangepast of geannuleerd?
Geen nieuws, goed nieuws! Heb je tot op heden nog geen communicatie mogen ontvangen omtrent een mogelijk scenario waarbij jouw geboekte wintersportvakantie al dan niet dient te worden aangepast of zal worden geannuleerd? Dan gaat jouw wintersportvakantie door zoals gepland. Mocht er zich toch een wijziging opdringen, met mogelijks een geboden aanpassing of annulatie van de door jouw geboekte wintersportvakantie, dan informeren we jou daar zo spoedig mogelijk over. We lichten je steeds in per e-mail waarbij het al eens kan voorvallen dat deze in de spam-box terechtkomen. Controleer dus ook steeds jouw spam-box, zodoende niets van onze berichtgeving te moeten missen.
Overige cases?
Meer info en cases kan je terug vinden in onze complete Corona belofte.
Wat zijn de regels op een studentenweek?
Je bent meerderjarig en verantwoordelijk voor jezelf, maar respecteer een aantal richtlijnen, zodat jij en andere vakantiegangers ten volle kunnen genieten van de vakantie:
 • Denk aan de slapende buren. Het is stil na 22u, zowel in het verblijf als in het dorp!
 • Heb respect voor de aanwezige crew. Zij zijn er om jou een onvergetelijke wintersportvakantie te bieden.
 • Geniet van de après-ski en het nachtleven, maar drink met mate. Eventuele ziekenhuiskosten of dergelijke lopen snel op!
Zit de skipas inbegrepen in het basispakket?
Ja! Standaard inbegrepen in het basispakket zit een 6 daagse skipas voor het volledige skigebied, of een gedeelte van het skigebied bij een aantal van onze bestemmingen (ref. Val Thorens en Tignes). Bij boeking kan je steeds kiezen voor een uitbreiding van deze 6 daagse skipas naar bvb. een 7 daagse skipas of een skipas voor het volledige gebied ipv. een gedeelte van het skigebied. Doorloop hiervoor de stappen bij jouw boeking tot je bij reisopties komt.
Hebben we elke dag van onze reis toegang tot de pistes/liften?
Neen, hieronder een overzicht van wanneer tot wanneer de 6 daagse of de 7 daagse skipas geldt:
 • 6 daagse skipas geldt van zondag t.e.m. vrijdag
 • 7 daagse skipas geldt van zondag t.e.m. zaterdag
Waarom is er geen optie tot het nemen vaan een skipas die geldt vanaf de zaterdag van aankomst?
Omwille van verkeers- of weersomstandigheden kan het voorvallen dat de bus vertraging oploopt waardoor je ook later aankomt op bestemming. Moest je dan hebben bijbetaald voor een skipas op de dag van aankomst en je komt pas ’s middags aan, dan heb je die skipas voor niets bijgeboekt want je kan maar een halve dag skiën dan. Wil je dan toch graag al gaan skiën/snowboarden op de zaterdag van aankomst, koop je best ter plaatse een skipas aan het skipasloket. Op die manier kan je bekijken wat jou het voordeligst uitkomt en waarvan je het meest geniet gaat hebben.
Is Yoonly ook voor families?
Yoonly bestaat uit drie werelden die volledig van elkaar gescheiden zijn: Youth, Family en Plus. Terwijl bij Youth pakketreizen worden aangeboden aan jongeren 16+, focussen we bij de studenten op de studerende jeugd (aan hogeschool of universiteit) en young professionals op zij die net gestart zijn met werken maar toch nog heimwee hebben naar de goede oude tijd. Wil je graag als familie een weekje naar de bergen, dan kan dat zeker! Onze partner Travelski biedt een volledige waaier een bestemmingen en periodes. Neem zeker eens een kijkje op hun website.
Als ik mijn reis betaal met mijn kreditkaart beschik ik reeds over een gratis annulatieverzekering…
Klopt, maar daar hangt een grote ‘maar’ aan vast… We zijn niet de kredietkaartmaatschappij, dus voor de concrete voorwaarden bij deze gratis annulatieverzekering aangeboden door de kredietkaartmaatschappij dien je zelf het nodige onderzoek te doen. In elk geval kunnen we je alvast meedelen dat deze gratis annulatieverzekering bij de kredietkaartmaatschappijen in geen geval dezelfde dekking aanbiedt als de SkiZEN verzekering. Laat je dus niet misleiden en kijk goed de geldende voorwaarden na vooraleer je er zomaar vanuit gaat!
Wat is de SkiZEN verzekering?
Een annulatieverzekering waar je helemaal ‘zen’ van wordt bij het boeken van jouw eerstvolgende wintersportvakantie. Boek je de SkiZEN verzekering, dan ben je zeker van een kosteloze annulatie ongeacht de reden waarvoor je moet of wenst jouw geboekte wintersportvakantie te annuleren. Onze SkiZEN verzekering dekt elke reden waarvoor je jouw geboekte wintersportvakantie zou annuleren. Ongeacht de reden kan je met deze verzekering geheel kosteloos annuleren tot 24 uur voor afreis.

Als ik als reiziger annuleer met een geldige en/of geattesteerde reden en ik heb een SkiZEN verzekering geboekt, wat wordt er dan gedekt? Tot op het moment van vertrek word je 100% terugbetaald na aftrek van de kost van de geboekte verzekering.

Als ik als reiziger annuleer zonder geldige en/of geattesteerde reden en ik heb een SkiZEN verzekering geboekt, wat wordt er dan gedekt?

Tot 24 uur voor afreis word je 100% vergoed met een reisvoucher, na aftrek van de kost van de geboekte verzekering. Ontdek hier alle voorwaarden omtrent onze SkiZEN verzekering.
Wat is de Yoonly global verzekering?
De Yoonly GLOBAL verzekering is een reis- en bijstandsverzekering. Deze verzekering dekt medische- en repatriëringskosten tijdens jouw reis. Raadpleeg de volledige polis HIER voor een overzicht van de geldende voorwaarden.

Kom eens langs

Yoonly België
Langlaarsteenweg 174+
2630 Aartselaar, België

BTW BE 0535.979.834
Lic. A9022

Wij zijn bereikbaar

Maandag t.e.m. Vrijdag: 10u – 18u
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Partners